Thursday, June 14, 2012

LELONG LELONG!!

Assalamualaikum...

actually dah tak tahan nih..
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRGGHH!!! ( jerit kuat2 kasi pecah cermin )
tak sabau betol nk kongsi citer nih... 
aku      : kome tau tak??
korang : tak tau.. cakap lah..
aku      : ish.. membuak2 lam kopalo hotak den nk bagitau nih!!!
korang : iyo laaa,, copek la gitau.. ingat ado maso ko nk baco blog ekau nih??
aku      : ok... tak yah bace.. bai!!

hehehhe.. nih aku ade la satu pengalaman yang aku tak penah aku alami doooow~~ siyes best!.. baru2 nih, Pan Pacific ade wat lelong barang hotel die yang kat KLIA untuk seme staff MAHB (Malaysia Airport Holding Berhad) Sapo eh yang kojo MAHB neh? tok lain tok bukan laki den la jang!~~ sapo laie..( macam la pandai sangat cakap nogori kan? ngade jek) hee~~ actually Email dari Pan Pacific Hotel tu encik Tofik dah buang.. tapi tetibe office mate die, Che' Ma ade gtau die yang Pan Pacific wat lelong barang hotel sebab hotel tuh nak wat renovation.. perrghhh.. jenuh laki aku cari balek email tuh.. seb bek ade lam trash... hee~~ bile negot list barangan hotel tu,, PEERGGGHH!!! memang gile ah!! seme murah2 beb!! tak de sape lah yang sanggup jual barang serendah tuh!! bayang kan pengurut kaki Ogawa herga RM1500 jadik RM36  je beb?? sape nk kasi? kan? kan?

seme barangan lelong tuh dibuat di Kedai Kaki Lelong di Petaling Jaya.. perghh.. sesat barat carik jalan nk pegi sane.. seb bek la ade Google Map yang sangat berguna. mengkasehh..

barang murah punye pasal, kitorang pegi pagi2 bute lagih kt sane.. Lelongan barang start kol 1030a.m.. sesat punye pasal, kitorang sampai kol 9.30 am.. ramai gile manusia MAHB yang datang!! tetibe terkejut Encik tofik nampak officemate die pon ramai yang menuggu,,, hahaha.. 



lori baru sampai? bile leh amek barang nih :(
sanggup bawak anak n baby sebab barang murah gile!
suasana sungguh hening, akak akak, makcik makcik, abang abang ye keje MAHB ramai yg datang.. ramai yang sanggup cuti arinih ntok datang!! mereke mereka yang target untuk membeli barangan yang besar pon siap panggil lori datang, kongsi ramai2 bawak balek rumah!! Almaklomlah, rumah dorang dekat2 je masing2 kebanyakannye kt KLIA area sepang, Kota warisan,ect..


kol 10.40 baru lori turunkan barang die kt basement parking.. adoyaii.. dah penat tunggu lame2 beb.. nk loading barang kasik turun dah 1jam 30 menet.. 
nk cite panjang sangat laa nk tulis.. korang layan je pic kt bawah nih.. yek? 


fuuhh.. memang GILEEE!!... ade akak tuh siap berebut kerusi makan.. kitorang yang tengok nih  pon heran gak camane die leh rembat 8 bijik kerusi makan.. padahal, sorang staff boleh beli 3 barang jek.. siap marah ade orang len amek kerusi die .. siap cakap "eh.. itu kerusi saye laa!! dah baya taoo!!".. siap panic seba satu lagi kerusi ilang kene rembat oleh org len.. hum.. nk wat camane.. dah die datang sorang2, xde orang yang nk jage barang die..  mase die g baya tu, orang len amek la kerusi die.. sebab tuh aku kelek je Ottoman  and railing towel yang aku dapat capai tuh kehulu kehilir sambil ushar barang ape lagih yng nk amek..


Diorang cite pada hari yang sebelomnye, ramai yang agresiff.. berebut sehingga rosak perabut.. hum.. arinih, keadaan lebih terkawal bile dah di remindkan.. pastu, ade yang siap cop barang dengan tampal sticker "SOLD OUT" pada barang yang diorang nak.. tak fair bagi yang datang lambat, tak dapat barang yang best.. dah la tempek sticker "SOLD OUT"  atau "PAID" tuh pada 10 barang.. patutnye 3 barang je leh amek.. dats why ari yg aku datang nih, Wakil MAHB yang menguruskan program lelong nih cakap " No tagging!! once u got ur barang, pick, take care of it, pay them, and terus bawak keluar.." .. 


heee~~~ satu pengalaman yang best tak dapat aku lupekan.. antara list harga barang lelong yang aku ingat adalah:


pengurut kaki ogawa RM36
1 seat Sofa RM12
Ottoman RM2.40
hair Dryer Tefal RM1.20
tray kayu RM0.36
cermin panjang 5'x2'  RM1.80
Iron Tefal RM1.20
railing towel stainles steelRM1.20
tilam RM?
divan  RM?
bla bla bla...


dan banyak lagih list barang yang aku tak ingat lah harga die.. ade la dalam 100 jenis barang. satiap floor hotel Pan Pacifik ade 50-60 bilik.. satu hari, 1 floor, 2 trip die wat.. lelongan dibuat dua kali pada 10.30am dan another time is on 3pm.. Kedai Kaki Lelong nih dibuka pada 10am-7.30pm.. memang hari2 staff MAHB datang beli barang.. closing date adalah arinih.. esok, Lelongan dibuka pada orang awam.. kalo korang nak, jangan lepaskan peluang rembat barangan nih!! rugi wooo!!!!


alamat die tak ingat aku.. sebab email tuh staff MAHB je yang dapat.. tak pe.. cube google map yee.. taip ' KKLtrading' atau 'kedai kaki lelong'.. tempat die adalah di Ara Damansara, Petaling Jaya.. 


slamat maju jaya!!








2 comments:

Cahaya Kita said...

u make me jeles!!! why we all tak dapat invite?? me also MAHB staff...

J a z s t r a n g e said...

cah check email tak? ish.. rugiii~~