Wednesday, June 6, 2012

CUTI SELAMA SEPLOH HARI!! - Episode 4 (Femely dari Kelantan bercuti kt KL)

DAY 3 - Monday, 28 May 2012
lepas kenduri kawen kat Jengka tuh, kitorang balik Cheras ari Isnin petang.. sebab Tofik dah kene balik keje kt Penang dah Esok harinye(Selasa).. dan esok harinye jugaklah Femely aku dari Kota Bharu akan sampai sinih nak bercuti.. heee.. 

Mase on d way balik heading to KL buat pertama kalinye kitorang singgah gerai Durian.. kalo dulu, asek tengok je sambil lalu.. kalinih, kitorang singgah dan makan terus kat situh! best gak.. kitorang makan Durian Musang King ke hapekebende tah.. saje amek feel.. makan tepi jalan.. mase nih, Syaheerah tido nyenyak gile lam kete, so, die xde lam scene kali nih.. maap ..
owh songoh lazat sekalleeyhh!!!

DAY 4 - Tuesday, 29 May 2012
So, ari Selasa tuh, lepas Tofik betolak pegi Penang paginye, then aku fetch femely aku kt LCCT Airport belah petangnye.. heppy sangat dapat  jumpe adik beradik aku n Ummi Baba terchenta!! tak sabar nk g jalan-jalan esok harinye.. Ye lah, dah lame tak berjalan same2.. last aku balik Kelantan ngan hubby mase bulan Disember arituh... Rindu la nk spend time.. nk kongsi2 cite same2 femely.. hmm.. miss d old time together..

Actually aku dah plan lame dah untuk dorang bercuti kat sinih.. saje nk bawak adik adik dan parent aku berjalan makan angin same2 just like old days.. lately, diorang kurang ade entertainment pegi jalan2 .. so, aku plan la Last September 2011 bile Air Asia kluar tiket murah.. sorang dapat tiket RM18 je doooo~~ tiket bas pon dah RM 40.. perghh..  mmg berbaloi lah nek flight skarang nih.. tak de la berasap punggung time travell.. :) ..  seb bek tiket dapat beli tiket murah time cuti skolah nih.. untung leeee~~

tapi sedeh jugak bile encik Hubby takde bersama, die kene keje kt Penang.. Then ade sorang adik aku, Syakirah yang dok kt Johor tuh pon tak dapat datang.. humm.. rindu gak nk jumpe Baby Aminah!! leh wat kawan ngn Syaheerah.. Sorang lagih adik aku kt UUM Kedah, Adib pon tak leh datang sebab ade presentation kt UUM.. so, tak cukup la korum kitorang.. 

DAY 5 - Wednesday, 30 May 2012
Hari nih, hujan lebat gile plak pagi2.. adoyaii.. kitorang plan ntok pegi Zoo Negara pada pagi nih.. so, terpaksalah cancel..  last2, aku ajak Ummi and adik2 pegi Econsave.. sebab nk beli barangan untuk aku wat makan malam nih.. aku ajak seme femely aku yang ade kt KL nih.. banyak gak habes duet beli barang.. sebab masak sendiri kan.. ingat nak tempah nasi kukus.. tapi tak jadi sebab dah lambat order.. heee~~

Lepas Zohor, Hujan benti.. Alhamdulillaahh.. last2. kitorang g jalan Putrajaya.. pergh.. aku pon tak penah Jalan-jalan kt Putrajaya walaupon jarak hanya 10 menet je dari rumah.. hee.. 
 pandangan kt Jambatan hapekebende tah..

 Masjid besi.. Smayang kat sinih Feel gile beb.. nak nanges rasenyeh!!

n alots of places.. :p

 rugi btolla takleh jalan2 pagi tadi.. so, arinih just leh pegi Putrajaya jerr.. em..('___')

balik je rumah, sebok plak aku, Ummy n Aisyah masak2 kt umah.. dah lame tak berasap dapo nih!! almaklomlakan, dok 2-3 orang nih lagi jimet beli makan kt lua jerr... Malam nih ramai yang datang.. semua saudara mara kt KL nih datang kecuali femely Ayah Cik aku yg dok kt Bandar Tun Razak tuh sebab die balik kampong emergency disebabkan anak sulung die, Haidar baru jer melahirkan baby Boy, cucu pertama Ayah Cik.. Tahniah!!

So Malam tuh happenin gak lah.. best bile femely kiter gather gather nih kan.. seme bende nk citer, gurau senda, geli geli, hahaha, hihihi, hohoho gitteww~~

Malam nih actually wat gathering + "Bithday Syaheerah Humairaa' Versi Femely aku la pulak".. ye la kan, hasrat hati bile nk wat makan besau, bio seme sanak sodare, kawan kawan, jiran jiran datang.. (macam nk wat kenduri kawen plak) apokandayo, time plak tak keno, lagipon, rumah kite pon sekangkang kera jek.. so, terpakse lah wat phase by phase.. aritu dah wat kat Jengka, Kampong encik Tofik versi "Bithday Celebration versi femeli Encik Tofik" semasa kenduri kakak die last 4 days.. hahahahha.. xpe.. janji seme org merase aku wat makan2.. next phase will b celebration firth frenz n fellas.. heee~~ lame tak wat makan2 ntok frenz n fellas nih.. almaklomlah mase bujang dulu rajin bobona den wat party kt rumah.. semenjak berhijrah koje KL nih, lom sempat lagi nk blanje kawan2.. hee~~ dun worry all ma buddies.. nnt kite invite yee~~ aku nk wat gak celebration 'gabongsemeskali'  Bithday Syaheerah + 3rd Anniversary kitorg + Birthday Aisyah..kite blasah semeee!! AARGGGHHHH!!!

ops.. sori.. Mak Jemah dah terpesong cite jaoh2 nih.. okeh.. cite sebenar adalah pic kt bawah nih.. scroll bawah2 kasik muntah tengok pic banyak sangat.. 
d summary of b'day pharthay..

makcik makcik aku n cousin seme pakai baju kurong.. almaklomlah, baru balek kejee... arinih kan ari rabuu~~ seme org keje.. aku jek yg gatal nk cuti. :p
(suke ati aku lah nk cuti.. ko sebok what the fiiisshh??)

stakat cite arinih, rupenye dah 5 ari cuti nih.. lagi 5 ari punye cite.. peerghh.. muntah la org nk bace.. tak pe.. tak yah bace.. view je.. ok? ok.. bai..




1 comment:

Sarra said...

Next.. Next..