Thursday, December 10, 2009

cari umah sewa..

aku nk cari umah sewaa.. hum. ye la kan.. nnt laku ku nk dtg KL nih..
mane laaa nk dpt umah sewa yg murah n santek nih..
puas da cari nih.. tp ade yg mahal, buruk.. huhhh..
sape la leh tg aku nih..

Sunday, December 6, 2009

Leeya's wedding!


saat2 hisham berdebar2.. nk akad nikah! huhu..

 
lia nnt jadik isteri misali tao..:p


hah!! pengantin laki dtg da..
 
pengantin pompuan berdegup jantung..
 
bagai pinang dibelah due.. huhu
 
pak cik silat nk kuar parang!!
 
cantek nyee!! eee!! Xp


 
kawan2 yg sgt setie.. huhu..
 

 


pegi ke Jengka, ari sabtu,.. nk pegi wedding Lia.. huhu.. kinda xcited! na jumpe kawan-kawan terchenta.. wuhuuu!! kalo bukan sebab majlis kawen nih, da susah da nk jumpe kawan nih.. rindunyee!!

wat cup cake ntok leeya! wuhuuu!!


huhu.. second time wat cupcake ntok orang.. um..nk kasi Lia pulak! huhu.. die nk wat hantaran..
tp cupcake aku wat x cantek aaa. xmcm kedai wat.. hum... aku da kasi tau die yg aku xde pengalaman wat nih.. kalo stakat wat kek je, boleh aa.. tp x pe la.. die nk jugak, nk wat cane..kan.. huhu.. xpe.. lgpon, aku sponsor.. huhu..




Sasabi cumel pon ade tolong aku! huhu.. die tolong packing untuk cup cake ntok lia.. lia nk wat isi lam paper bag , nk kasi kt tetamu majlis.. uhuhh.. humm.. cupcake nih biase aa... standart je.. hhuhu..

Friday, December 4, 2009

wedding invitation lia


nih kad kawen lia..
sian korg xdpt kad.. um.. posmen x anta kot.. huhu..
papehal, gtau la eyh.. aku g esok.. tido umah mentue kesayangan.. hahaha!..

k.. enjoy ur journey!


Wednesday, December 2, 2009

my 1'st cupcakes!


uwaahh! 1'st time aku wat cupcake!
last nite tido kol 4 pagi dok watcupcake..
fuuhh!! kebas tangan makcik sebab wat cupcake, walaupun buat bpe bijik je, bepeloh gak resanye.. huhu.. pengalaman petame katekan..
 cupcakes nih aisyah wat keknye, aku yg wat hiasan kt atas tuh..kitorg nk kasi kt Mat, sempene hari pertunangannye esok.. Congratulation!

Monday, November 16, 2009

Domam..

yaaa ampon.. 
demam tak igt punye..
aku igtkan demam bese2 je..
ambeeekk,, demam teruk gilew!
aku macam orang gile... demam ari isnin last week..
seminggu aku demam..
aku g je keje..
last2, ari jumaat tuh aku x tahan.. aku g gak klinik..MC a ari tuh..
last2, bos aku pon jangkit ngn aku..
hahahhaha.. sian die..patu, anak2 die plak jangkit gak.. adeh..
aku nih pembawa penyakit!!

Tuesday, November 3, 2009

STATIC feelin'..

aku tatau nape aku cam xde perasaan ari nih..
SEDEH.. perasaan aku static jew..
feels like there's nothing important  in this life..
lost, cold, confuse..
hum... miss my hubby..
arinih, aku pakai kasual.. slack n kemeja..
tapi kene tegur plak.. ye lah kan.. keje gomen neh mmg bohsan asek n kene pakai baju kurung jew..
hum.. adakah kemurungan aku disebabkn mende nih?

hum..
bohsan a..
x interesting langsung..
nk tuka cawangan architect ah.. :(

Sunday, November 1, 2009

Wut a boring,'weak'ends..but try to enjoy it!



aku bohsan betol minggu neh..ye la kan..x dpt balik kuatan.. rindu kt sasabi!!
so, i try to find sumthin to do..
so i called aleq.. my big bro.. die ade kelas kt UTM Space..aku nk jumpe sarah tp xde.. die da balik da.. dak2 kelas aku yg lain ade gak.. ade la sekor due yg amek kelas design gak sem nih.. aku je x ambik cuz mlss.. almaklomlah baru nk bebulan madu.. hahahha...
so, aku g jumpe die.. uwaahhh!1 lame btol aku x jumpe die!aku masuk la kt kelas die(dimana merupakan kelas yg aku salu gune time aku blaja Space dulu..demn..)..
die pn memperkenalkan Dayang kt aku..ex-gf die.. tapi aku pn tatau nape.. aku tak nmpk die n aku tak igt muke die..huhuh.. ah.. lantak lah.. so, kitorg kuar la g carik board ntok presentation design kt Tmn Melawati.. patu, g mkn Mc.d.. dpt gelas  coca cola ntok sasabi!! huhu.. yess!!
lps makan, die balik seremban trus..
aku pn tatau nk g mne la kan.. aku balik umah, bohsan gile.. so kontek abeh seme orang.. aku nk kuar nk lepaskan tention!!!aaa!!! aku tention la x dpt nk jumpe laki aku!EEeee!!!..
tetibe aku teringat la aku ade beli board ngn Aleq tadi. aku beli sekeping. so, aku amek cermin lame aku yg pecah tuh, aku ukur pada buard tuh, pastu, aku potong board tuh,,


lukis anak2 aku pg board tuh.. last2, jadik la cermin yg diframe kan dgn board!! yuhuuu!!! puas ati aku,..huhu.. aku kaler lukisan tuh gune marker..
ade lagi board yg lebih... aku poting 10"x10", aku wat lukisan 3 ekor anak2 aku.. huhu.. :p
nice!

Thursday, October 29, 2009

open house opes!!

aku cam hape ntah dok wat preparation kt opes.. heheh.. bes gak open house.. makan banyak woo.. macam2 makan... ade nasi empet, nasi dagang, mee kari, rendang, n macam2 lagi ah!
seminggu seblom tuh, sebok dok wat kad jempotan.. ye la kan,, nak invite seme orang kat bangunan tuh.. gilew ramai... bayangkan sme staff dari tingkat 5-14.. ramai tuuu... kalo majlis mude2 ade aku wat "parti raya" nih kang.. :p
time sebok2 dok makan2, ade pulak sorang mamat nih soh aku wat karikatur plak.. eceh.. jadik peymes jap.. cam artis aku dikerumuni ramai.. tapi aku malu.. ye la kan, baru jek sebukan keje kt sinih.. :l

where is my hubby?? :(

"hukhuk.. sasabi.. orang rindu kt sasabi..."
itulah yang aku dok ucap lam ati aku tiap2 ari.. aku da nek bohsan da.. bengkak mate aku nanges ari2.. hukhuk.. :(
sampai bile aku na dok canni eyh?
humm.. life is complicated.. tiap2 weekend aku balik.. penat gak laaa..
tofik nk dtg KL aku tak bagi.. kt sini x bes.. ye la kan, dok umah ngn macit n adik..
agak krem sket a kalo tofik dtg..
humm.. rindu saat 'romantiko' kitorang same2...
jalan2 shopping, main-main, tegolek2.. hehehe..
aku harap aku dapat pindah kuantan suatu ari nnt..
inyaallah.. :)

Wednesday, June 10, 2009

MY WEDDING DAY!




ini lah hasilnya, setelah aku bertungkus lumus bersama adik2 dan ummy untuk menyiapkan pelamin.. huhuh.. xde la grand pon aku buat.. almaklum laa, wat sendirik jew.. huhu..
Tengku Ladylelyna datang untuk membantu aku dalam solekan.. time kaseh Kku!



x sangke plak aku bleh jadik cam puteri raja gitu.. ecece.. santek jugak aku  ni kan? (KOYA)


Fuh.. Saat berdebar-debar.. Sasabi a.k.a Taufik da sampai dekat umah aku.. nak nanges asenye!
malu-malu gitu.. sila enjoy pic-pic yang aku taruk nih.. just for ur view~~






Friday, June 5, 2009

New Life begin..

Akad nikah on 5 June 2009, 9 mlm di Masjid Ijabah, Ketereh.. wuhuu!! so excited!


sayu tengot sasabi smayang sebaik je masuk masjid.. hukhuk :(




akhirnye, kitorg selamat nikah.. hati aku gembire x terkire..
esok, besanding plak! wuhuu!


 

 seme femely aku tolong wat persiapan ntok hari terbesar nih.. time kaseh seme!!

Sunday, May 10, 2009


well, we starts with invtation to others.. :)
BRIDEGROOM'S INVITATION


BRIDE'S  INVITATION

Wednesday, May 6, 2009

ONE STEP TO HAPPINESS


PREPARATION FOR MY WEDDING


hum.. cane nk start.. Ok. kitorg banyak jalan-jalan untuk cari sewa baju untuk wedding nnt. huh xsabarnyeee nk kawen! hehhe.. dalam banyak2 kedai yg kitorg pegi, ade 1 kedai ke yg kitorg berkenan bajunye. heheh.. name butik tuh D'Nora hehe.. korang bleh try nih. http://www.dnoracollection.com/ boleh tahan gak aa butik nih di Kuantan walaupun x setanding wedding planner kt KL nih.. hohoho..







mase try  baju nih, besa gak,, tapi xpe,, kak nora tuh cakap die akan touch up baju tuh ikut size aku.. hehe..

sasabi try baju die pon OK.. fix la sket.. ade kedai lain tuh, xde size pon ntok Tofik.. katenye, baju free size.. Kepale otak die.. Kite nih customer terdiri daripade pelbagai size, kan? mesti la sediakan baju untuk semua size,.. naseb baik kitorg x amek baju ngn kedai tuh.. sizenye besa.. baju aku kt butik ***** pon besa.. adeke die soh kite pakai pin je?.. hiss...
and at last, kitorgcomfirm untuk amek baju tuh.. terus buat bayaran pada hari tuh sebanyak RM***.00. tapi baju tuh  amek esok harinye, sebab kak Nora tuh nk otter baju tuh dulu.. hehe.. xsaba rasenye!!  pakej lain kitorg x amek..  pelamin kt umah tu, aku nk amek kt kKota Bharu.. tu pon aku nk decorate sndiri gak.. heheh.. thanx to anochan for always support us!! HUHUHU.. i luv u so much!