Monday, April 11, 2011

mimpi budak kecik

aku actually memang excited la kan asek mimpi baby dan budak kecik skarang nih. Tambah tambah dah tengah sarat mengandung, xsaba nak tunggu baby keluar (walaupon takot nak beranak!..huhu)..

setiap kali aku mimpi, aku mesti bagitau Sabibi(lakiku) . die pon same naek suke la bile aku cite pasal nih.. tetibe semalam, aku tercerite kat orang opes aku..  Sekali kan, diorang warning aku untuk berjaga2..

hahhh!! apsal plak nk kene berjaga2?  diorang cakap kalo mimpi budak kecik nih  ade perkara yang tak baik nak mendekati kita.. Yaa Allah berderau naek bulu roma aku!.. Kak Ani (geng opes) cakap, berkaitan ngan saka.. Kak Sal (geng opes gak) pulak cakap takot ade makhluk halus yang nak kacau kita especially time kite ngah sarat mengandung nih.. adik aku, Aisyah pulak cakap takot orang nak hantar 'sesuatu kat aku'..

HAH SUDAH!!
takot la weii!!! aku terus google... Yes memang betol kate tafsir mimpi, sekiranya bermimpi kanak kanak kecil, atau mimpi hendak menyusukan budak kecil, atau ape2 je mengenai bukak kecil, memang diganggu oleh "Makhluk Halus"!! ..

aku memang takot gile.. semalam, balik umah, lepas smayang maghrib, aku ngaji.. pastu, masak ntok makan malam.. lepas makan, aku smayang isyak n then ngaji lagi!! sebelom nih pon aku ngaji gak.. tapi, malam tadi aku ngaji dengan feeling skali!!

bile nk tido, bace ayat kursi dan Al-fatihah, doa tidur..
aku mengaku kadang2 aku terlupa ntok baca semua tuh... memang la asek diganggu mimpi je..
mimpi kan gangguan syaitan.. huh.. :(

bangun pagi ari nih, Al-hamdulillah, aku tak mimpi ape2..
Sasabi tanye soalan kta ku pagi tadi

Sasabi: asal malam tadi nanges?(dia pasan aku nanges sebelom tido)
aku : takot nak beranak.. pastu, takot mimpi budak lagi..
Sasabi: dah tu, mimpi lagi ke malam tadi?
aku : tak.. orang bace ayat kursi.., Al-Fatihah, ngan doa tido skali..
Sasabi : Hum.. nanti nk tido bace gak surah 3 Kul. surah tu pon pendinding gak..
aku : owh.. tak tau pulak ..Okey..

aku harap, aku tidak akan diganggu oleh syaitan2 atau jin2 dan sihir!
Ya Allah.. bantulah hamba mu ini.. :(

3 comments:

pinkcolour82 said...

semalam saya bermimpi bg susu kat sorg budak.tak kenal plak tue.

J a z s t r a n g e said...

tu la.. alhamdulillah, saye selamat melahirkan baby 10 bulan yg lepas.. xde ape2 yang berlaku.. Allah melindungi kita dari segala kejahatan.. kita hanya perlu beribadat kepdanye, insyaAllah, Die sentiasa disisi kita.. :)

Anonymous said...

Mungkin ada saka keturunan keluarga anda nak berdamping...keluarga saya pernah mengalaminya.

Boleh scan dimana2 pusat rawatan islam dan buang saka tersebut. Wallahualam.