Sunday, May 30, 2010

submit drawing xsiap lagi!!

actually, minggu nih aku kene submit drawing banglo yg En.azman soh aku buat.. adush.. xsiap-siap lagi!!!
humm.. tp xpe.. aku rase, ade lagi mase seminggu.. aru bru je tukar kaler pen.. spec tingkap, sanitary layout, electrical layout, seme x siap lagi!!!!. harap boleh siapkn ari nih... nk je aku balik umah wat drwaing.. xmoh dtg keje.. huhuhu..

Tuesday, May 25, 2010

Permaisuri resort

21 MEI 2010

3 ari lepas, kitorg g ke port dickson untuk join femelyday JKR sambil bercuti kt sane.. huhu.. lae da kitorg x bercuti nih.. asek sebok ngn keje..


k. balik pada tajuk utama kite.. huhuh.. bilik die bes laa.. kitorg dok apartment  3 bilik.. ni hah biliknye..


nih master bed room


nih plak 2 single bed


single bed


ruang makan..

korang leh la cube g sane.. bes! ade special rate untuk goverment staff.. huhu.. sebab bangunan tuh adalah milik Badan Pengurusan Hartanah (BPH) yang diuruskan oleh Jabatan Perdana Menteri (JPM). apartment yg kitorg duduk hanye rm1** je.. agaknye, kalo ikut rate biase, RM300++ kot.. bersyukuuur..
dari atas, boleh tengot swimming pool. santek! x saba nk g mandi kt sane!

kitorang sampai pon da malam da, sbb singgah kt semban dulu jumpe Aleq n kitorg sopping barang sket.. heheh.. beli sandal untuk Sabi n baju untuk malam berbeku kt resort tu nnt.. bes!

lepas mandi, kitorang nk g makan palak.. nih satu cite yg aku benci sgt nk gtau korang.. RESTORAN D'PRINCESS .. servis macam C*****!! kedai tu mmg x nafi la kan cantik, hum.. rugi plak aku x amek gamba makanan kt situh. aku pon lupe.. tp xpe, aku ade upload pic gamba depan dr blog adieha http://adieha.blogspot.com. nnt korang bace cite nih dalam blog aku tajuk D' Princess Restaurant, Port dickson. klik kt sinih http://jazstrange.blogspot.com/2010/05/d-princess-restaurant-port-dickson-suck.html

k, berbalik pada cite asal kite.. malam tuh, kitorang makan berempat bersama Taufik(Sasabi), Wani(cousin aku), n Najwa(kwn wani). makan hampeh gile..tp xpe, kitorang kene mengejoykan diri..
wani kt restoran d' Princess(bencii!!)

lepas makan, kitorang jalan2 jap.. cuci mate dekat kemah jual2 dekat batu 4 tuh. hum.. tapi xde ape yg nk di beli, balik tido lagi bagosss..

22 MEI 2010

Pagi- pagi lagi da bangun, bersiap sedia untuk sukaneka.. makan dulu.. sepatutnye, kitorang makan kt khemas, tapi ujan pulak.. so, kitorang makan kt dewan.. sukaneka pon kitorang wat kt situh.. huhu.. enjoy ramai2!
             Lepas makan, seme keluarga kene perkenalkn diri sebelum start game, wani n najwa da lame naik atas. aku 2 orang je yang ,main.. hampeh btoll.



aku pon xtau ape yg kelaka sgt mase tuh.. =.="

nih antara game yg kitorang main..

1,kotak musik
2. kutip gule2
3. isi air dalam botol gune span
4. baling belon
5. boling 

hampeh btol sii wani ngn najwa tuh x main,..rugi x dapat adiah. dorang g mandi kolam, pantai, kayaking,.. hum.. lantak la korang, janji bahagie..

lepas main, aku balik bilik.. si wani ngn najwa tuh x balik bilik lg.. agaknye,, mandi lagi kot.. so, kitorang bawak makanan ke bilik, pastu, kitorang g kt batu 8, Teluk Kemang , PD untuk sopping baju untuk sabi.. sbb die xde lagi baju untuk malam dinner tuh.. tema malm nnt Black, white and puple.. huhu.. baju aku da ade da.. kitorang sopping kasut crocs RM10 huhu.. pastu, try2 ape yg ade kt situh.. huhu..






lepas balik dario shopping, kitorang mandi pantai, pastu kolam.. huhu.. Sasabi da pandai berenang!! yuhuu!!
 pic nih diambil oleh anak en. Azha.. agak2, yg mane satu aku? jeng jeng jeng..

BERBEQUE NITE

malam tuh, ade tema Hitam putih, dan Purple..
 
sayangnye, kitorang patutnye wat event tu kt part di area resort tuh.. tp sebab ujan, kitorang terpak se wat dak dalam dewan..huhhh~~  enviroment pon xlawa  .. hummm.. so, berbeku terpakse la wat kt tepi dewan tuh. ini la jadinyee..

Sasabi kene nyanyi sebab denda main kotak music tuh! huhu...

 sasabi nyayi lagu wings.. lagu ape ntah. 
klaka sebab sepanjang idup aku xpenah tengok die nyanyi!!

aku menang la hadiah cabutan bertuah periuk nasi.. apedaa

lepas abes berbeku nite, kitorang jalan2 kt area resort.. pastu, terserempak ngn budak2 red indian.. huhu.. dorang mmg klaka!! >"<..asalnye, aku igt sorang je.. sekali, ramai.. diorg ade wat show kt resort tu.. :p

                       nk kene sembelih ngn dorang!! huhu.. =.='  dorang nih mmg sporting aaa... si kenit tuh same tinggi je ngn aku.. ehee.. mmg aku pon pendek pon.. hohoh... aku ase cam nk hug dorang je!!.. opss.. xboleh okey.. :D
seblom balik kitorang sempat lg pose kt area swimming pool tuh.. 
 
trimas kepade sarah n mizi sbb tolong amek pic kitorg.. huhuh..

23 MEI 2010 

                  penat betol arinih.. nk g makan pagi pon malass.. kitorang turun bekfes lambat.. lepas bekfes, kitorang g jalan2 pant untuk kali terakhir.. ye la kan, tengahari da nk balek da mak cik oii!!

                Sasabi sambung lagi mandi pantai... aku tak minat btolla mandi pantai.. tambah2 pantai kt situh airnye xbrape memberi ransangan untuk aku enjoy-kan diri... hum.. lepas mandi pantai, kitorang sambung mandi kt kolam plak.. fuh.. kolam tuh 4.5 kaki dalamnye.. tinggi aku cume 5 kaki je! seb bek bleh berenang (macam la terer sgt).. kalo tak, terkapai2 aku dlm kolam tuh.. wat malu je.. hahahaa... aku xamek la pic swimming.. seksi sgt.. hahahha

penat2, kol 11.30pg gak bru naik ke apartment.. kitorang kemas2, kitorang keluar kol 12.30tgh.. huhuh.. nk shopping for the last time!!!

gamba aku xde la kan.. sbb aku tukang amek gamba.. nih kotorang beli jajan ntok wat balik.. aku kasi sebahagian ntok wani n najwa bawk balik umah dorg.. huhhh.. penat gile!! xsaba nk sampai umah nk blk tido..

bile da smpy umah, mandi2 kitorang g makan kt balakong.. huhu.. bes!!! RM25 hengget je.. lagi bes dari restoran bodoh tu...eeeee~~~


Friday, May 21, 2010

D' Princess Waterfront Restaurant, Port Dickson -SUCK!

 nih satu cite yg aku benci sgt nk gtau korang.. RESTORAN D'PRINCESS Waterfront.. servis macam hape bende tah!! kedai tu mmg x nafi la kan cantik, hum.. rugi plak aku x amek gamba makanan kt situh. aku pon lupe.. tp xpe, aku ade upload pic gamba depan dr blog http://adieha.blogspot.com/



aku rekemendkan korang supaye JANGAN PEGI KEDAI NIH!!
reson kitorang pegi kedai nih, sebab kedainye lawa, ye la kan, 1'st impression.. nk tarik pelanggan macam kitorang yang datang jauh nih. orang pon xramai sebab kitorang harap makanan cepat siap la kan, lapa gile.

            kitorang order makan nasi, tomyam medium, ikan kerapu bakar, telur dadar medium, dan sayur kailan meduim.. eeee!! x saba aku nk cite nih.. membuak2 rasenye xtau nk susun cane cite nih.. panas telinge aku time tengah tiping nih.. 

            k, mule2, lepas order, kitorg pilih la ikan kerapu tuh.. ikan tuh, kitorg pilih yang paling kecik.. die tak timbang pon, trus cakap kt kitorg sekor tuh RM30.. celake btol.. aku tau la ikan kerapu tu mahal, tapi, die tak timbang pon, bile kite mintak timbang, die cakap "ikan nih kite da timbang awal2, untuk ikan nih, RM30".. okey, xpe.. sebab aku mintak ikan nih dibakar, aku mengharapkan ikan bakar die bes la.. so, kitorang pon tunggu la.. air cepat sampai.. naseb baek..  

             patu, sampai la tomyam , telur dadar, ngn sayur kailan tadi... tekejut aku tengok tomyam xde isi sangat.. telur dadar medium yang aku order macam gune sebijik telur..harga RM4.50 tao! agaknye, kalo aku order telur dadar small, xtau la ape rupenye.... sayur kailan meduim aku pon same! macam untuk makan sorang.. celake btolla.. menyumpah aku time tengah makan, dah kurang pahale aku dok menyumpah kedai tuh..ikan bakar tak sampai lagih, xpe lakan, agaknye, tengah bakar la kan, aku mengharapkan ikan tuh bakar cantek punye..

              10min berlalu, sekali sampai, hampeh! ikan tuh macam bukan bakar! macam die stim je ikan tuh sebab die bungkus dengan daun pisang n aluminium foil.. dalam hati aku cakap "Woi! ikan bakar ade hangus siket la bodooohh!!", .. pastu, kitorang mintak la mangkuk untuk tomyam.. nasi kotorang da sejuk da. patutnye, ready la awal2 kan, da terang2 kitorg nih 4 orang.. nk mintak satu hal sebab orang kedai nih tak alert. bile da mintak, budak tuh duduk je dekat kusi termenung.. aku panggil budak tuh "dik! mangkuk mane?" di cume bagi isyarat suruh tunggu..rupenye die soh orang lain yang amekkn mangkuk tuh..aku tak penah lagi tengok servis kedai camnih! kalo kedai lain, menggelupur nk bawakkan mangkuk tuh bile kite mintak.. ye la kan, takkan nk tunggu customer tunggu lame.. nasi da depan mate, tapi xleh makan.. sampai sejuk makanan kitorang.. panass panaaass panaass.. saba jaz, saba.. 

              lepas  5 minit, baru mangkuk sampai.. mase orang tuh datang, aku amek kesempatan tanye "dik, betul ke ni telur dadar medium?" budak tuh pon cakap.. "kejap eyh" die blah ke dapur, pastu, tak datang-datang.. kitorang tak makan lagi sebab nk komplen dulu.. dekat 5 minit tak datang, aku panggil lagi.. pastu, datang la awek kt kedai tuh . aku pon tanye la lagi " dik, ni betul ke telur dadar medium nih? kecik laa" . pastu, die cakap  "a'ah, btolla". okey, xpe2.. "sayur nih pon medium gak ke? macam makan untuk sorang je. saye order medium, bukan small " aku tanye lagi kt tokey kedai nih. dia pon mengiya kan jugak..die cakap, "telur kecik". aku pn tarik muke mengeluh.. telur dadar kecik gile! macam pakaii sebijik telur. pakai telur gred E ke? takkan la aku order telur medium harge RM4.50 pon kuantiti macam sebijik telur je? sayur plak, medium RM9.00. tapi, yang die kasi, macam untuk sorang makan.. tomyam tuh tak yah cakap la.. kuah je banyak,ade banyak bawang dalam tuh, lauk sikit sangat!. mase tuan kedai tu nk blah, laki aku cakap "patut la kedai xmaju, xramai orang".. aku harap die dengar ape yang kitorang cakap tuh.eeeee~~ geraaamm!!

               bile da makan, Sabi g baya.. sekali, die kire2, die cakap total RM70.. ambek ko!  makanan siket, xsedap, servis xbagos, ikan bakar x rupe macam bakar, aku nk baya RM 70???? aku rase macam waste gile duet aku!
bile die cakap harge tuh, kitorang mintak resit. mase tuh, tokey kedai tuh da pegang resit dah, terus die tutup ape yang die tulis. die cakap xde resit dah . ape nih? xkan wat makan mahal2 xde resit kot??? xmampu nk beli buku resit ke?? mase tuh, menggelupur die tulis balik resit, pastu kire balik depan kitorang. die susun balik harga yang kitorang makan tuh, nk cukupkan RM70.. kitorang tengok je die dengan pandangan mata yang tajam.. heee~~ celake btolla.. aku kalo boleh, aku nk maki je tokey tuh depan2.. hati aku panass!! aku rase cam nk letak sign board "jangan makan kt sini, nanti menyesal".. hee~~ saba je la.. aku hanye mampu meluahkan perasaan aku kt blog nih je.. >"< hukhuk..

Thursday, May 6, 2010

drawing banglo en azman..

adoih.. aku smalam dapat call drt en azman.. die soh aku ubah drwaing banglo yang staff die buat.. adoih.. duet 3D yg aku buat arituh, xdapat2 laih.. hum.. 
arinih, bos aku seme x de, so, ape lagi! aku pon wat la drawing tuh.. aku nk ene  design sket.. byk reference aku cari lam tenet.. akhirnye, aku da jumpe ape yg aku mau.. so, aku harap aku dapat siapkan arinih! en azman cakap, lagi cepat siap, lagi cepat dapat payment! wuhuuu!!!
sebelom aku abe cakap ngn en azman, aku tanye la die,
"en azman.. payment 3D tuh, ape cite? baru dapat siket je arituh.."

"alamak jazs.. projek arituh, x jadi la... saye nk kasi pon, saye xdapat ape pon sbb projek tak jadi.." en azman jawab kt aku.

"alaa.. xdapat ke..sedehnyee.." aku balas lg..

pastu, en azman macam cube pujuk aku " xpe la jazs! esok luse, ade keje baru,, kite kasi.. payment lebeh sket laa, kire kite back up yg you buat arituh.. oke?"..

hum.. " xpe lah kalo camtuh.." berat je aku jawab.. melepas nk dpt duet lg!  hukhuk.. kalo ekotkn, die patut baya gak aku sbb aku wat 3d tuh..hum.. tp xpe lah, mungkin bukan rezeki aku lg mase nih.. esok luse, ade la tuh yg baru, lagi best.. insyaallah..

kakak angkat

Tetibe aku teringat kisah2 mase aku kecik dulu.. ntah kenape aku teringat mende bodoh nikan..
mase tuh, aku darjah satu,  aku nih, x brape nk feymes gak la kt skool mase tuh.. ye la kan, budak ingusan,..
pastu kan, satu ari tuh, ade la membe aku sorg nih sebok bok bawak adiah ari2.. aku pon heran gak.. g mane minah nih ari2 bawak adiah? tapi aku pon wat tak tau je la kan.. 

satu ari, membe aku tuh cakap kt aku "weh, ad org nk amek ko jadi adek angkat" .. die pon bawak la aku g jumpe kakak tuh (darjah 3). Tetibe, kakak tuh (aku pon da lupe name ape) ishtiharkn die jadi kakak angkat aku... aku pon kire setuju la kan, al maklomlaa, aku nih anak sulong, xde kakak.. make aku balik umah petang tuh berangan la aku nk dapatkan kasih sayang seorang kakak kononnye.. aku cite la kt Ummy.. ummy aku pon ckp "bagus laa".. 

bukan gamba sebenar

esok ari nye, kakak angkat aku tuh bagi adiah pensil kt aku.. siap balut chantek2 lagi.. aku pon cakap je la time kaseh, dah la ade kakak angkat, die bagi plak adiah,, 'terangkat' aku jadinye.. hari keduenye, aku x jumpe pon kakak aku tuh.. aku sebok ngn kelas aku agaknye..lupe laa..
hari ke-3, tetibe membe aku tuh ckp kt aku "akak tuh xmo dah tak nak jd kakak angkat ko"
"nape?" aku tanye pelik..
"sbb ko x kasi die adiah.. kite kene kasi adiah kt kakak angkat kite" cakap si minah bodoh nih...
"wutt????" bisik aku lam ati.. kuang hasem btol! ini bukannye ikhlas nk jadi kakak angkat aku pon! sbb nk adiah.. humm.. lantak la engko... aku simpan duet aku lagi bagus.. wat beli jajan..
hahahha...