Thursday, April 26, 2012

STOCK BARU wooo

wahhh.. tadi aku g sopping tambah stock baru kain2 aku... nihi 1'st time aku promote kt blog nih.. saje je nk nunjuk2 kain2 aku.. hahhahaha  tengok la lain yg aku baru borong tadi!! nnt aku update kt facebook.. aku jual kain2 nih biasenye Online kt facebook.. lam blog ade gak tp aku malas nk update.. ntah la.. aku rase FB lagi senang kot. org nk comment pon cepat je leh reply.. nnt jenguk2 la page FB kite ye.. banyak kain2 kt situh... kiut miut lagih.. just klik kt sinih -> "Humairaa' Lovely shop".. jgn lupe like k! kadang2 aku jual kain2 aku tinggal kt opes adik aku, kawan2 aku, opes sedare mare aku.. sebab diorg lagi suke nk tengok kain depan mate daripada online.. well.. bergantung pada indivitu tersebut.. huhu...

seploh helai je aku tambah.. sebab sebahagian kain lagih ade kt opes cousin aku... tp kali nih, kain2 yg kiut2 kanak2 rebina sket yg aku pilih..

tak ketinggalan juga tudung2 bawal printed.. santek weehh..


nih la tudung yg ramai pakai sekarang nih.. orang jual  RM13, RM15, RM20.. tp aku jual RM10 jerr.. huhuu...

Wednesday, April 25, 2012

AEON SALE!!!!

 SALE SALE SALE!!!
Peeeergh!! watattahan beb! aku memang menggelupur nengot sale nih! pantang!! kene pulak hari gaji semalam.. Pergh..  Actually aku tak bajet pon nk g JJ.. eh silap.. AEON skarang.. dah tukar name baru.. (tapi lagi senang nk sebut JJ kan? ade org panggil Jusco.. :) )... 

semalam, aku cam biase la g melawat opes lame aku tingkat bawah(department pengurusan projek).. pastu, kawan aku tuh ,Lia (nama sebenar) ajak aku g JJ Wangsa Maju.. pada plan asalnye, aku nk g tambah stock kain2 baru.. almaklumla bisnes kecik2 gitteww.. so, aku pon xdapat la nk tolak permintaan ibu mengandong sorang nih.. die nk cari sluar ngandong n sandal baru... kol 12 tghr lagi, kitorang klua nek kete aku.. Rahiyah (officemate Lia) pon join same.. sampai2 je kan, aku nampak banner Iklan die

OOOWWHHH!! SALE KE WEHHH???? TIDEEKK!! abes laaa duet aku kali nih (T_T)

Jalan punye jalan window shopping, aku berkenan la satu Trench Coat tuh.. dah lame aku berkenan mende alah tuh.. tp biasenye mahal sampai ratus.. tapi, kt JJ nih RM59 hengget je!! tp tak berape brand la kaann... lepas discount 15%, jadik RM51.**..ade kaler grey, black, and dark brown.. aku nk amek kaler grey tuh.. tapi tinggal size S je.. biasepon mmg aku pakai saiz S.. tapi tatau nape fit sangat.. dah gemok ke aku nih kan?? bile soh budak promoter tuh carik , die cakap " yg kaler grey dah abes kak, tinggal 2 helai tu je"

adooooooiii... aku taknak la amek kaler itam.. sebab mende alah nih aku nk pakai kt opes.. ye la, blazer dah kaler itam, cardigan pon dah kaler itam, takkan coat nih nk beli kaler itam lagih kn? frust nonggeng aku..  terus call adik aku 

Aku    : hello..Cah!! male nih koto g JJ nok? aku nok cari bendo lah.. sambil beli susu   
           Syaheerah etek.. 
Aisyah: best jugop.. ado Sale ko?
Aku    : Ado laaa~~ 15% muu!! aku aim baju Ti-zed tuh.. sbb aku g JJ Wangsa maju takdok 
           saiz!
Aisyah: Bengo nnatey nih ddae lagih g JJ wangsa Maju!
Aku    : hahaha.. sebenanyo aku tulong bowok Lia jah, pah kakku nok bbelli.. hahahha

heheheh.. ittew la lebeh kurang conversation aku ngn adik aku .. paham keeee?? bahasa ibunda kite tteewwww.. :p

Makanya, balik je rumah, tekan minyak laju2 sebab nk amek Syaheerah kt rumah pengasuh, lepas amek, ingatnye nk terus g JJ.. tapi dah azan Maghrib.. solat dulu kt umah.. lam kol 8, kitorang g JJ tuh..

AEON Cheras Selatan. 5 menet je dari rumah aku.. seberang jalan taman perumahan aku beb!! bahagianye rumah dekat ngn shopping centre nih.. selain tu, ade Econsave, Carefour, pasaraya Segi, Pasaraya borong NSK.. peerghh.. bab menghabeskn duet  nih memang lah kencang kn?




Hammaggaaadd (oh my god).. (tetibe aku add pic aku kali nih setelah sekian lame) kitorang geng purple mlm tuh.. and obvoiusly anak aku lebih comel dari aku.. aku plak kalut sangat bersiap sampai bedak lipstik hape pon tak tempek kt muke.. sooo pale(-_-')..

and then aku pegi la carik baju yg aku tak dapat beli siang tadi kt Wangsa Maju.. Alhamdulillah! ade kt sinih!! masih banyak beb!! aku try size M, and it's fixed me.. Apellagii.. beli laaaa~~ huhuuuu...  actually ade tambah lagi satu baju heheee.. tak bgtau pon encik Tofik kite.. kalo die bace blog nih, tau letteewww :p..
p/s:  sory sayang.. takot nk gtau org sopping sakan.. nnt tengok la baju baru org bile balik dari Penang yee?? heee~~...

OK STOP DAH! dah tak nk sopping dah!! duet lebeh kene masuk ASB.. banyak lagih duet yg aku kene kumpul untuk bayar rumah yg aku beli kt kampong tuh.. diminta kepada sesiapa yg berkenaan jangan ajak aku sopping lagi ye.. nnt aku yg belanje banyakkk.. HAHAHAH!!!

nih la baju yg telah dirembat dengan penuh semangat.. terus pakai arinih beb!! bau kedai pon tak ilang lagih!!  kellas gittewww~~ datang keje pagi pon semangaaaat je (waloupon terbangun lambat kol 6.50pagi)... 

ok!! jam dah menunjukkan pukol 12.11pm.. aku nk gerak g Jalan Tar.. nk g survey kain2 baru beb.. orang nk beli dah untuk tempah raye.. korang dah beli keee?? jangan tunggu lame2! nnt tukang jahet tk nk amek dah.. tempahan penoh!!

ok bai!

p/s : nk pakai Coat yg baru beli nih pegi jalan tengah-tengahari panas kt Jln Tar boleh tak?? Ish.. sayangnye nk bukak.. (T_T)




Monday, April 23, 2012

WEEKEND ACTIVITY AT HOME

SABTU...

arinih, kitorang kemas rumah .. penat woo.. sebab En. Taufik dah nk kene pegi Penang balek dah.. so, kene la kemas rumah dulu.. kalo tinggal rumah bersepah, aku dah tak sempat dah nk kemas rumah sorang2 sebab nk kene layan si kecik sorang tuh..

so, pada hari sabtu, aku kemas rumah, basoh baju, sidai baju, masak, bla bla bla.. sampai lah petang, tofik kerjakan landcape sekangkang kera kitorang.. die trim pokok rambutan , pastu buang sket pokok-pokok 'fox tail palm' bukan ape, pokok tuh macam dah banyak sangat membiak.. hehee.. Actually, kitorng nk tambah lagi pokok-pokok untuk ditanam.. almaklomla angin tengah kencang, mood berkebun masih ade.. ceewah!!

bile dah potong tuh, clear sket jadiknye.. tp dah macam kurang pokok.. InsyaAllah, fasa seterusnya akan start balek bile tofik balik dari penang lagi dua minggu.. heheee.. xkose aku nk berkebun sorang-sorang.. :p

sekali lalu la motor eskrem .. aku dok lepak ngn syaheerah kt atas moto depan umah time tuh.. maka berkumandanglah lagu eskrem kegemaran.. hahhaha

"Mat Kool, Mat Kool, kawan ku,
mari kita ikut, Mat Kool! 
main-main, selalu !
syoknya, syoknya ada Mat Kool!"
maaf.. pic muka aku terpakse dipotong.. heheee.. xpakai tudung time nih... (salu je xde pic aku kan? aku xsuke ngat amek gambo kot..)  So, aku beli la eskrem  Tropicana Lime Vanilla.. Yaa Ampon.. berebut Syaheerah nk makan eskrem ngn aku.. die dah pandai sebut 'nak!' dah skarang..  saket perot nnt tak tauuu~~

bile dah kol 6.30, kitorang pon benti,, dah nk kene siap2 mandi untuk maghrib plak... aku pon mandikan Syaheerah.. arinih, saje je nk main2 buih ngn die.. sebab weekend kan ade banyak mase... arinih pon panas sket.. so, kasik die berendam lame sket main air.. heheee..
sebab aku sebok dok amek pic die, tak sempat nk halang die daripada makan buih .. hahahahha!!

AHAD..

Bangun awal pagi, sambung lagi kemas rumah (sepah btol rumah aku nih!) tofik mop lantai.. arinih plan nk makan ikan bakar for lunch time!! waah!! xsabar nk bakar ikan.. xpenah lagi bakar ikan kat umah.. hehee.. so, tengahari kol 11.30 kitorang keluar la pegi 'pasar borong NSK' kt Balakong tuh carik ikan segar n sayur mayur... 

pegi NSK kejap je.. skali, kitorang kene beli besi grill untuk kepit ikan tuh... Ya Allah buang masenyeee lah pegi carik mende tuh.. tak jumpe2!.. dah 4 kedai kitorang pegi, xde!! sampai lah jam dah pukol 2.. ish.. kalo  tak beli, susah plak nk bakar ikan tuh.. takkan nk letak je kt atas besi dapur grill tuh.. nnt xleh pusing-pusing ikan... melekat kt grill.. at last, frust gile tak jumpe pengepit ikan  tuh.. kitorang balik dengan hati yg ralat.. ye la, ikan dah beli nk bakar.. tapii alat xde..

bile dah sampai umah, AKU letak seme barang yg nk masak tuh kt atas table top kt dapur.. skali ternampak la pengepit ikan tuh tersangku kt dinding... Yaaa Allah.. asal tak perasan ade mende alah tuh kt umah? adoyaii.. membazir mase kt tengah jalan carik mende tuh.. so, ding dong ding dong, kol 3 baru start bakar ikan.. tofik yg bakar ikan.. aku letak syaheerah kt atas baby chair, aku masak sayur campur, lala masak pedas, wat air asam n sambal.. hehee.. actually tangan dah ketar2 sebab lapar.. ye lah, dah  kol 3 baru nk start masak lunch?? adoi.. 

kt bawah nih adalah all d dishes yg kitorang wat.. hehee

bakar depan umah je.. pengepit tu lah aku jumpe tergantung kt dinding tuh.. hahah.. actually pengepit tuh aku bawak dari aku bujang lagih.. sebab dah lame sangat tak pakai, lupe plak ade mende tu.

ikan bakoooorrrr and pengepit ikan dari zaman bujang :p

air asam... tomato+bawang+perah limao+air asam+sambal belacan

lala masak pedas... 
errr...maap.. kuali nih pon dari zaman bujang..dah 8 tahon.. itam banyak aee~~

sayur campur 
brokoli+baby corn+baby kailan+green peas+lada benggala+cendawan & bawang
sedap wooo~~

ikan bakar 6 ekor semenyeee~~ nyum nyum...

kitorang siap kol 5 ptg.. sebab syaheerah merengek mase tengah masak.. terpakselah dodoi die tidur dulu sebelum habiskan masakan aku.. tangan ketar gile.. tenage dah abes.. ppergh.. tapi bile makan, macam dah 3 hari tak makan! sebab lapa sangat.. lepas makan, terbongkang seme depan TV.. dah macam ular sawa kekenyangan katekan..

nilah aktiviti kitorang ujung minggu nih.. banyak luang masa bersama tersayang.. ye lah, sedeh bile Isnin nanti, tofik dah nk pegi penang.. sob sob :'(

seblom penutop, sila lah layan gamba ruang tamu kitorang yg kitorg kemas tu.. tp aku tak amek la pic seluruh rumah.. kebetulan weekend baru nih deco-deco ruang tamu beb... ubah kedudukan kusi, meja, sofa sediaada.. kalo rumah sendirik nih, dah lame aku beli macam2 ntok rumah.. tebuk sane tebuk sinih.. tp apekandaye, rumah sewa :(.. ok! yalaaaann~~



alamak.. baju tersangkut kt kusi malas sbb ready nk pakai nk g keje esok harinyee~~

ok bai!

Thursday, April 19, 2012

MERANGKAK

Assalamualaikum,  Samat ari jumaat .. hehehe.. 


arinih, xbrape sehat g keje.. selseme.. mlm td demam kot.. mencucuk2 badan rase saket..
malam tadi, aku penat gile la nk layan Syaheerah sebab demam.. Abinye lambat balik.. Aisyah (adik aku yg tinggal same) pon tak balek lagih sebab g dating.. aku dok layan tengok cite kt tv.. citer "Cinta Untuk Emelda".. layan beb.. so, mase aku ngan layan cite tuh, Syaheraah tetibe g panjat Sofa kegemaran die.. yaaa Allah.. mulot tuh tak benti dok cakap 'teh teh teh'.. penat aku layan die.. 

Nih la kusi sofa kegemaran die.. semenjak minggu lepas, asek panjat sofa nih.. Almaklumlah, kaki tengah kuat  ngah blaja nk jalan.. hehehhe
tapi, die turun tak pandai.. aku kene letak 2 bijik bantal besar ntuk die turun.. heheee..

lepas tu kan, aku nih ngah asyik la amek pic die kan.. tetibe die merangkak!! waaaa!!! aku tergelak sorang!! tetibe pandai merangkak pulak?? Aik? aku ingat, die takkan merangkak dah.. sebab selame nih, die asyik dok heret je badan die (ngesot)... pastu, dok blaja nk jalan dah sebab dah pandai meniti kt tepi2 sofa, tepi2 cabinet seme.. tapi tak sangke la plak die akan merangkak jugak! Syaheerah actually dah 10 bulan, 3 minggu.. tp, ok lah, Alhamdulillah.. 
orang-orang tua cakap kanak2 yang merangkak nih kerjanye teliti.. orang tua2 juga cakap kalau anak kita tak merangkak dan terus jalan, nanti bile die dah jalan, kite main-merangkak ngan die.. nak jugak kasi merangkak kan? tau tak kenapa? teng teng teeengg..

1-saat bayi dilahirkan, die akan sentiasa baring.. ape yang die nampak semuanya pandangan atas.. so, die akan nampak siling, kipas, lampu, sarang labah2 (opss), dan muke kite yang salu dok ceom2 die..

2-kemudian, die akan meniarap dan mengesot.. so, masi nih, pandangan die adalah di paras lantai.. mase nih jugak la die mule dok ngutip barang2 kt lantai.. beware of little tiny miny things.. seme mende yang die kutip, die akan masuk molot.. hahahaha..

3- and then, merangkak.. pada tahap ini, point of veiw die adalah setinggi 1 kaki / 30cm.. so, die akan lihat banyak barang yang berlainan pada ketinggian tersebut.. mase nih la die rase tinggi sikit dari biasa.. tapi, masih melihat paras lantai juga.. dan die akan explore semua mende kt dalam rumah, belek-belek, pusing-pusing dan rasa objek yang die capai.. they are learning beb!! jangan marah die bile die mencapai sesuatu.. sekiranya objek tersebut bahaya, ambil dengan lembut dari tangannya, dan cepat2 tukar dengan barang lain untuk dia main.. 

4- Akhirnya dapat jalan.. mase nih, die da kurang explose ape yang ade pada lantai.. sebab die dah sebok nak jalan sane sinih. almaklom la dah dapat kaki.. tak cukup tanah laaa nk jalan!! huhuhu..

so, thats why la meniarap, mengesot, merangkak amat penting dalam proses tumbesaran kanak-kanak.. point of view die berlainan di setiap peringkat ..they will learn to xplore things... InsyaAllah, anak-anak kita akan mudah belajar dengan otak yang cerdas dan cergas!.. :)

sila layan pic anak kite merangkak.. :D
ouhh.. sooo sweett my dear buchuk nih!!

rupenye, die merangkak menuju kt play area die!! nih la play area die.. banyak toys kt sinih.. tp sian die sempit nk main toys.. sory yer dear. nnt Ibu akan adjust letak tempat lain.. sementara nih, main kt sinih dulu tau.. ibu pon senang nk pantau.. sambil negot Tv, sambik nengot kamu main toys :)..

budah nih salu lah sepahkan toys die..dah keje die kan?  malam2 bile die dah tido, aku akan masukkan seme mainan die kt dalam kotak kt bawah rak tuh.. ( kadang2 tak kemas pon sampai lah esok paginye g keje, pastu petang balik rumah balik, Syaheerah sambung main toys yang bersepah tadi.. ahhahah!!)

ok babai!!

Monday, April 16, 2012

Beli Pokok Bunge dan Berkebun lagih!!

Amboi amboi amboiii.. semenjak dua menjak nih, suke betol encik Tofik kite nih berkebun.. tatau lah nape.. Semalam, lepas abes keje...


"bie.. kite singgah nursery jap nak?" sambil senyum2 cam kerang busuk..
"aih, nk beli bunge lagi lettewww.. " aku jawab..
"orang nk beli bunga gantung tu.." katenye lagih


rupenye die nak beli bunga yang bise bandaraya KL pakai kt lampulajan tuh.. biasenye kite leh nengot bunge2 tuh tergantung kat lampu jalan especially kt lebuhraya Mahameru.. heheee~~ Almaklumlah, dah banyak bunga kitorang dah lupus.. dulu ade tanam bunga ros, mati.. pastu, bunga matahari, tahan la 3-4bulan..pastu, mati gak.. pastu bunga taik ayam.. mati lagi sebab bunga tu mmg tak tahan lame.. pokok cili pon mati? hahahahha!!! takpe takpe.. masih ade peluang untuk diteruskan..


tengah memilih bunge ape yg nk beli..

nih bunge asam batu.. aiyaa name nih pon ade?? tapi santek kan???

bunge taik ayam.. uncle seblah umah aku ade banyak nih..

pokok nih berusia seploh tahon.. peergh!! 
harganye RM888.. ong punya!


dah abeh cuci mate negot bunga, akhirnye nih lah bunge yg dibeli.. bunga gantung tuh lupe lak nk tanye tokey nursery ape name die.. 

bunga gantung nih kitorang amek
yg light colour ttew
RM10


and pokok bonsai cina.. heheh
RM15





tokey tu cakap,  InsyaAllah bonsai tuh kuar bunga kaler merah nih.. peergh!!

lepas tuh, kitorang pon trus balek umah.. seblom tuh amek dulu Syaheerah kt umah pengasuh.. hehe.. makanye, Encik Tofik kite tuh terus melakukan aktiviti kegemaran die iaitu..GARDENING.. hahahhahh!! kalah aku beb..


bunga gantung.. kitorang gantung trus je kt pokok usang kami depan umah.. 

kerja membaik pulih pokok sediaada..

supervisor kite sedang memantao... beware.. 
oh ye.. nih la pokok bonsai yg beli tadi tteww.. santek kan??





 
eh, eh eh supervisor nih.. maen maen eyh???

akhirnye siap leee.. pasu pon dah pecah yang oiiii~~ bile nk beli pasu laen?

mende alah pusing-pusing nih  dah lame kitorang pacak kt pasu nih.. beli kt nilai arituh.. duahenggetsetengah jeeee~~

"ok, keje dah siap, jangan lupe sediakan air menom petang ye!!" Supervisor kite mengarah dengan tegas.. Peergh!! 

maka, siaplah taman sekangkang kera kami.. aku actually malas dah nk gardening nih.. xkose i.. penat beb.. seb bek lah Sasabi rajin bebeno.. 

jangan lupe siram salu tao.. jangan hangat hangat taik ayaaaamm~~
cau cincau..








Thursday, April 12, 2012

JALAN ATAS EMBUN & POKOK KEMBOJA

JALAN ATAS EMBUN


weheeee~~~ aku jeles btol nengot anak org len dah jalan.. um.. syaheerah lambat sket... die skang dah nk masuk 11 bulan..tp xpe.. slow2 la kan.. kite xleh pakse.. setiap baby akan lalui semua tu.. just cepat atau lambat je .. um.. tapi, aku ade dengar orang tua-tua cakap kite leh cube letak baby kite berdiri dan cube berjalan kt atas embun..


soooo, aku pon suggest kt sasabi.. heheeee~~~ yes, we did it yesterday morning, seblom kitorang g keje.. heheh..



ololoooo...
sian die.. xmo jalan atas rumpot.. tajam agaknye.. heheee
menanges-nanges budak tuh sebab kene jalan atas rumpot.. heheee~~ its ok dear.. Ibu nak try skali je.. nnt dah xde dah.. ok..

hum.. harapnye, cepat sket die blaja jalan.. orang tua-tua cakap, air embun yang meresapi kaki die boleh bantu die kasik kekuatan untuk bantu die jalan.. heheh.. ntah betol ke tidak.. skarang pon kitorang salu papah die lam rumah..
 sambil jalan, die mesti sebut 'tae teh, tae teh'. :p.. sumel!! 


POKOK KEMBOJA
Lepas bawak Syaheerah jalan atas embun tetibe ternampak pokok bunga Kemboja aku dah keluar bunga!! yeayy!!! for d 1'st time die kuar bunga beb!! kaler merah.. actually aku xtau pon pokok yang aku beli tuh kaler ape.. skarang baru tau.. hehehe.. sukenyee.. xsabar nk tunggu pokok nih besau.. sekarang baru 3 cabang dahan je yang keluar..


tengok la bunge kemboja kite.. santek tak??
pic nih auk amek time pagi seblom g keje..

bile balik keje petang, banyak bunge yg kuar!! i loike!!
encik pokok, jangan putus asa, saya akan sentiasa menjaga encik pokok sebaik mungkin!! kite minum pagi & menom petang same2 (padahal laki aku yang siramkan) , every week, kite makan jajan kaler pink (baja bunga) yang saye beli kt nursery tu.. best kan? nnt leh la kuar banyak bunga!! weee~~

Demam

Selasa lepas, Syaheerah n Abinye Taufik  demam.. um.. sian.. kite pon balik la awal kemain sebab nk bawak dorg g klinik.. (balik kol 4ptg.. mintak org tolong punchkan.. hahahha)..sian,, Sasabi tu demam + sakit urat.. mungkin sebab kitorg kemas umah kot ujung minggu baru2 nih.. sebab lepas barang IKEA sampai, terus die pasang dan susun rumah sampai hari Isnin pon xsiap lagi kemas umah.. hahha sebab tu ari selasa sakit urat tteww..

so, kitorg g la klinik lepas maghrib tu.. sebab nk g awal2 pon macam dah nk maghrib.. takot telajak.. yang bestnye, Syaheerah sampai je kt klinik, aku letak die kt play area klinik tuh.. suke bebenooo main toys! heheeh..

kemain lagih main..


sian dua branak nih demam..

 takyah pakai suare nurse ntok panggil name kite.. TV yang panggilkan.. hahahhaha

banyaknye obaaattt!!

pergh!!.. Sasabi paling teruk sebab die demam + sakit urat + sakit belakang.. kene cucuk kt punggung.. sian..


pastu, kitorg g la makan malam kt kedai Nasi beriani gam kt area itu.. seblom tuh, beli Tutty Fruitty dulu kt sebelah klinik ttew.. heheh.. aku nih 1'st time la beli mende alah nih.. jakun kan? hahhahah
tigabelashenngetlapanpolohsen .. Perrgghh!!
g makan kt nasi beriani nih bukan hape... saje nk layan Sasabi sebab die salu dok kt penang pekene Nasi Kandar jek.. die rindu nasi kandar die..tapi, aku saje nk try nasi beriani kedai tuh.. sebab xpenah makan kan.. orang cakap sedap.. nih yang try nih.. 

aku order Nasi Beriani Ayam Goreng Berempah, Sasabi order Nasi Beriani  Kari Daging. sementara dok tunggu nasik sampai, kitorg layang eskrem yogurt Tutty Fruitty ttew.. leh tahan la sodapnye.. sikecik nih pon suke makan xbenti2.. heee.. "nnt saket perut la sayang".. cakap abinye..

naaakk!!
ok.. pastu, bile sampai je nasik tuh, frust gile laa... 
Nasi Beriani Ayam Goreng Bermpah = RM14.90
Nasi Beriani Kari Baging = RM13.90
cer tengok nasik yg kitorg dapat kt bawah tuh.. simple jek!!
total bil yg kitorg baya skali ngn air teh o-ais n dua gelas air suam = RM39.80..
gile beb.. kalo mahal aku tak kesah sangat kalo sedap.. nih dah la xsedap.. presentation pon tak bagus.. dalam gambar menu kemain lagi nasik beriani die siap berisi kacang gajus ngn kismis.. nasik nih hampeh.. xde ape pon . kalo makan nasi beriani kt Restoran Taj kuantan lagi sedap.. RM6.50 je sepinggan.. gile.. dah.. len kali mmg takmo datang dah.. itu lah kali pertama dan terakhir kitorg datang kt situh.. lupe plak name kedai die.. leh aku promote kt seme org yg kedai die tak sedap kan? hahah..

camnih je??
nnt la aku tunjuk pic kedai funguss tuh.. okbai.. :D