Wednesday, July 21, 2010

it's been 12 days, we take care of our ROSE OF LOVE.


Waaah!.. makin  hari, makin banyak bunge yg keluar..
sasabi..well done yah!! tp, nnt jgn lupe ntok maintain jage bunga..
jgn hangat2 taik ayam k..
i luv u dear..

Sunday, July 18, 2010

Design Class- Kursus CIDB - Bengkel Risk Management kt Genting!! mane satu neeeyy!!

Ini lah hari paling rimit bagi aku ntok wat pilihan!!

jadual aku ari nih,
18 July 2010

9am - 5 pp- 1'st day for design class at UTM , KL
9am -4 pm - kusus CIDB nk dapat kad ijau di Klang, Selangor
2pm - bengkel Risk Management Projek Kuarters JKR. 3 hari 2 mlm di Seri Malaysia, Genting Highlands, Pahang..

aaaa!!! mane satu aku nk g neeeyyhh!!
akhirnye, aku memutuskan untuk g kusus CIBD T-T.. sebab kursus nih, kalo x pegi arinih, kene baya lain untuk amek kursus balek!! aaa!! x mampu aku! sedehnye terpakse ponteng kelas.. aku call en Jak (lect. kelas design) nk gtau yg aku x dapat hadir kelas.. seb bek En Jak x marah.. timekaseh En Jak.. tapi en Jak cakap, rugi aku tak dapat masuk kelas arinih sebab arinih da start briefing projek.. lagipon, nex week xde kelas.. humm... another 2 week bru ade balek..so, nnt aku nk korek info dar si minah Sarah ngn Loh Lyda... senyap je diorang arini eyh? siap korang esok...
so, aku amek kursus CIDB tuh kejap je.. sbb aku ngn bos nk bergegas ke Genting Highlands pulak.. adeh.. penatnyee~~

pukul 3, sampai di Seri Malaysia Hotel setelah sesat sampai ke puncak genting sejak pukul 2.30.. adoi.. rabun la x nampak hotel Sri Malaysia tuh tepi jalan.. hahhaa..
kol 8.30 mlm, start Ceramah yg sangat menjadikan aku tunggul kayu, terpacak kt dlm lecture room mcm org bengong x paham hapekebende yg penceramah dok cite 'pung pang pung pang' ky depan tuh.. huhh.. bosan..
@_@

Sunday, July 11, 2010

meeting macam tak meeting..



10 JULY 2010
weekend nih, aku di arah ntok masok meeting site Projek Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands.. humm.. aku actually tawar hati nk g.. sbb Sasabi xleh ekot.. die ade Team building plak weekend nih... aduuuushhh~~ mencii!! xleh nk kongsi xperience same same.. hukhuk.. T-T..

actually aku g cameron ngn driver la kn.. sekali, bos aku pakai driver pulaaaakk.. adeii.. terpakse laaaa aku g sendiri ngn kete aku.. hiss.. abeh duet aku baiki kete.. baru nk joli molly kt sane.. tp, terpakse pulak cut budget sbb mende emergency neh!! aaaa!!!! tentionnyeee~~!!!

makanya, pagi2 buta aku bangun, trus ke opis, nk jempot Airenne (officemate).. betolak kol 9 pagi.. sekali highway jem daaa.. baru je masuk plus, jem gile babass.. rupenye 2 bijik lori eksiden kt area bawah restoran jejantas tuh!!
pic nih aku petik kt addres blog pt pic tuh..
fuhh.. takot aku.. trus bawak kete slow je.. hahhahaha..takot beb.. xnk a mati eksiden..
kitorang sampai sane kol 1.30 tgh.. trus masok bilik kt otel, ready ntok meeting kol 2.30.. huhu!!
aku tatau la nk meeting hape nih.. bos soh design layout sket.. humm.. mls tol amek alih keje arkitek nih kan.. hohoho..


inilah barisan ahli ahli politik projek ini.. aku plak, menggatai ngn bos mekanikal.. hohoho.. ensem siall!!

lepas abes meeting, pegi singgah strawbery farm dekat ngn otel tuh.. huhuhu.. banyak bunge2 chantekk!! ngn aku aku skali terkontrol chantek skali.. dhaahaa~~ bajet gile.. k.. malam, tido laaaaa!!!

11 JULY 2010
on da nex day, aku ngn Airenne bebas beraktiviti.. hahahha.. ape lagi!! kitorang blah awal lagi dari otel, meninggalkan  bos.. tamo ah jalan2 ngn bos.. wat hal2 sendiri lagi bagos.. btw, meeting pon da abes smlm..da xde kene mengede da ngn keje arinih.. aku pon bwk kete sndiri kn, suke ati aku a nk wat ape pon..

pagi2 bute lagih, kitorg g pasar kt Brincang.. jem gile weh!!! 1'st, singgah di Kea Strawbery Park dulu..huhu.. maka, aku beli laa sket stroberi ntok wat balek kt sasabi n anochan.. xbeli banyak pon.. duet abes baiki kete.. so, kene jimat cermat.. hohoho
al-maklum la kan, xde cameraman,, so, aku amek gamba ko, ko amek gamba aku... standard aa..
aku pon jadi 'hantu' dah mase nih..hua hua hua!!

lepas g stroberi farm tuh, kitorg turn bwah sket, g carik sayur sayuran n bunga bunga'an pulaaakk!! huhu..
aku parking kete kt tepi jalan.. ranyak gile kete sampai xde tempat nk parking!! aku belasah je parking.. 
then, off to pasar!!! serbu!!!


heheh.. makcik beli la bunge ros dan cili purple ntok pak cik tersayang yg setia menanti ku.. huhuh.. 
pastu, beli sayur seploh engget,.. banyak woo!! ade 8 bungkus sayooo!! aku ase nk kasi penumbok kt org yg kate sayur kt cameron nih murah.. heee~~~ kalo seploh engget, aku beli kt bawah tuh, boleh wat kenduri femely taoo! seploh engget 8 bungkus? MAHALLAAA!! tapi xpe.. mak beli la jugak.. ade cine tuh cakap "selagi duet x habes, selagi tuh jangan turun dr cameron.. kasi habes suma duet!"
balik kt kete, aku tengok ade SURAT CHENTA terkepit kt wiper kete aku.. "sial punye polis trafik!!"

lepas abes beli sayo,kitorang nk balek KL dah.. da mls nk lepak lame2 sinih..
sambil-sambil turun tuh, ternampak laaa ladang teh yang sangat chantek pemandangannye kt tepi jalan.. kitorang pon benti la kt Bharat Palantation (bangla punya ka?) huhu.. bukan nk g beli teh pon, saje nk posing posing kt ladang teh.. hohoo...  berikutnya adalah model  yang diupah dengan harga RM0 untuk setengah jam penggambaran.. terima kaseh..






timekaseh kepade mamat cameraman yg sebok dok amek pic kitorg posing.. puas aku carik name mamat tuh lam fesbuk, xjumpe2 gak.. papepon, asal korang bahagia sudah.. betolak balik kol 12 tgh.. seblom balik umah, singgah pulak kt umah tunang Airenne kt Slim River,Perak... dapat wat balek durian woo!!
satu kete aku bau durian sampai balik umah.. weeeekk.. tapi, bile makan, umm... tak terkata!
maka, sekian la meeting projek aku yang x berape nk meeting sangat tuh.. janji, aku hepi.. suke ati aku aaaa~~~